23 July 2009

Nasi Tomato dan Beregunya


Hari ini teringin sangat nak makan nasi tomato. Semalam pergi Giant Shah Alam ingatkan boleh lah makan, tapi bila dah sampai sana, lain pulak yang dipesan. Jadi harinie saya keluarkan daging dan ayam untuk jadikan set dengan nasi tomato. Yang kurangnya cuma tiada dalca dan jelatah. Memang macam tak kena jugak la tapi tak kisah lah, janji apa yang ada itu pun sudah mencukupi. Ayam macam biasa lah saya masak ikut permintaan bos. Dia suka sangat ayam masak jintan. Manakala daging tu pulak saya goreng kicap bercili.

Yang ini pula ialah set Kenwood Grill yang baru saja saya dapat dari penebusan point yang saya kumpul menggunakan kad Bonuslink. Sudah banyak barang yang saya tebus. Yang ini memang yang saya idam-idamkan kerana selalu kalau ke kedai, tengok dan pegang saja maklumlah harganya lebih kurang RM300++. Rasa membazir pula kalau nak keluarkan duit. Nasib baik boleh dapat dengan cara percuma! Hehehe..

5 comments:

hanieliza said...

Salam..
kakliza pun macam nak makan nasi tomato..tapi ku sabarkan diriku..
nampaknya kena makan kat IKANO Ahad ni la..
jom p sana..
meriahkan majlis besdey kakliza yag ditaja oleh POPULAR...
hehehhe..
sapa nak sponsor kek untuk kakliza ni...

Kacip_Fatimah said...

Kacip>hanieliza : wah..wah..wahhh akakkkk..cayalah! ditaja lagik tuuu...insya allah kalau tak balik penang, sampai laa tuu..

MamaFaMi said...

Va va va, lepas ni berderetlah keluar resepi grill menggrill no!

Kacip_Fatimah said...

Kacip>MamaFaMi : harap-harap tak masuk stor udahlaaaa...hahahaha..

amboii said...

daging tu nampak sedap, keliur pulak