Sumber : RASA Ogos 2008
Bahan-bahan :-
125 gm mentega[kena tambah lagi sket2 untuk mudahkan proses nk menguli]
90 gm gula kastor
1 sdt esen oren [saya guna orange paste,pekat sket]
1 bj kuning telur
20 gm kacang hazel [ground hazelnut]
50 gm biskut marie, dikisar
Diayak/
75 gm tepung jagung
200 gm tepung gandum
20 gm susu tepung
1/4 sdt serbuk penaik
Cara-cara :-
1. Masukkan mentega, gula kastor dan esen oren ke dalam bekas adunan dan pukul hingga sebati.
2. Masukkan kuning telur dan pukul lagi hingga kembang.
3. Kemudian masukkan bahan yang telah di ayak bersama kacang hazel dan biskut marie. Uli sehingga sebati.
4. Canai adunan dan terap dengan acuan mengikut kesukaan anda.
5. Bakar selama 10-15 minit atau sehingga masak.
6. Sejukkan biskut dan paipkan coklat masakan di atasnya sebagai hiasan.