06 March 2009

Terbaru!


Haaaaa! ada lagik nie..tadik sempat ke MPH Subang Parade jalan sorang-sorang tak tahu nak buat apa..apa lagik ke MPH laa jawabnya sebab voucher RM17 ada lagik so ingat memang nak cari buku baru. Dulu dah cari buku Chef Anuar tapi masa tu dah habis stok katanya. Takpa, takpa..sabar..sabar..kebetulan harinie very single the mingle laa jawabnya..berejam jugaklah menenggek kat situ. Rasa mcm nak beli semua tapi patut-patutlaa kan..hahaha..kang balik satgi ada yang kena makan dek buku kot..wakakaka..
Buku Chef Anuar dah ada dalam genggaman..hmm..mcm tak pueh hati lagik nie..belek punya belek jumpa dengan buku terbaru Chef Sabri. Wahhh apa lagik..sambar laa nak tgk isi-isi dalamnya..hmm..puas hati jugak lah! Serba serbi maklumat ada dalam buku nie. Kalau nak tahu, kena laa beli sendiri yea. Beli cepat sebab ada diskaun sekarang..hikhikhik

Nasi Beriani Udang

sebesar tapak tangan saya
Baru sekarang sempat nak upload pic udang segar yang saya dapat tempoh hari. Yang ini udang yang last sekali. Dalam beg yang dah saya asing-asingkan tu ada laa satu bag dalam 10-12 ekor. So yang ini utk last kopek..saya bikin nasik beriani udang. Gambar nasik still dalam kamera tak sempat nak upload lagik. Nanti ada masa lapang insya allah saya akan letak.
Layan gambar udang dulu ekk..hehehe

Sambal Belacan Kuinin

My all time favourite!!
Kalau dapat buah kuinin masak ranum, memang inilah yang saya akan kerja kan..hehehe..
Sambal belacan nie nak buatnya mcm sambal belacan biasa saja cuma racik isi kuinin dan gaul sebati. Kalau dapat sambal belacan kuinin nie, gu pulak dgn ikan masin..perghhh...bertambah-tambah nasik boleh hadap..hikhikhik..