Inti/Jem Nenas nie kita buat siap-siap sebab tengah rajin..huhuhu..Tapi tart nenasnya bila tahun nak buat tuuu taktau laa lagik...hehehe..Nak buatnya tu senang saja. Semua orang tahu kan. Tapi saya tak blend nenas tu, saya sagat. Lepas dah sagat terus masak sampai pekat. Agak dah pekat sket, baru masukkan gula dalam 1 - 1 1/2 cwn atau ikut manis masing-masing. Kendian lenyek sedikit buah betik masak [agak-agak dlm satu jorong] dan masak sekali dengan inti nenas. Jangan ler biar lama sangat atas dapo..kang nnt keras kejung plak inti tuu. Tujuan buah betik tuu utk nak bagi kaler cantik jadi tak perlulah nak letak coloring. Takde efek apa pun aihhhh..last sekali perah sketttt ja jus limau untuk elakkan dari berkulat. Senang ja..hehehe..
29 August 2008
Subscribe to:
Posts (Atom)