Siapa yang akan tolak kalau dihidangkan dengan sambal belacan??
Melainkan kalau orang itu langsung tak makan belacan dan sewaktu dengannya..kesiankan? Hilangggg nikmat hidup..hehehe..
Saya buat sambal belacan kuinin ni pun sebab ada sebiji di antaranya dah mula masak ranum. Kalau di dapur, memang tak tahan godaan betul. Hari-hari masuk dapur bau..pegang dan belek-belek dan bau lagi. Pelik betullah tabiat saya..hihihi
Selamat Menjamu Mata!
05 May 2009
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
8 comments:
Salam..
fulamak...ni yang tak tahan niiii...
kakliza dah lama nak makan samal belacan kuinin ni tapi belum jumpa lagi buah ni kat sini..
sabo jelaaaaaa....
salam kak..
sabo laa kak..insya allah ada laa rezekinya nnt..semalam saya makan pisang goreng pun colek dgn sambal belacan kuinin nie..si yusra tuu geleng kepala..hahaha
wahhhh..kita pun buat sambal konen gak..ibu bawak dari kampung
Salam Kacip..
buah kuinin tu dah selamat jadi sambal..
Alhamdulillah...
kakliza ucapkan berbanyak-banyak terimakasih atas susah payah terbangkan buah kuinin tu dari Subang Jaya ke Kerteh..
semoga dimurahkan lagi rezeki Kacip sekeluarga...
Nin..pokok sendiri ka??
sama-sama kak liza..amin atas doa kak liza tuu..
Kalau sambal belacan kuinin ni boleh cicah dengan roti, baru mama nak buat.. hehehe...
Ma, Ila suh calit sambal belacan kat roti dah try blom?? soknie kalau jem dah habis senang laa..hehehe..
Post a Comment