05 March 2009

My 'khazanah' my 'reta'

Buku-buku comel ni saya beli masa SALE!
Kedua-dua jilid nie isinya lebih kurang sama
Buku hasil kerja tangan sifu kita iaitu Kak Liza..hehehe
Koleksi Chef Celeb kita iaitu Pn. Norzailina
Yang nie pun boleh jugakkkk..tapi buatnya tidakk! hahaha
Buku-buku panduan untuk biskut
Sama jugak, panduan biskut dan dessert
Buku nie best! panduan cheesecake
Berbuka puasa di hotel di mana dia jadik tukang masaknya, sambil promote buku
Koleksi Alex Goh
Koleksi dari Asmah Laili
Dari rak buku saya
dari rak buku saya juga


Saya seorang penggemar akan buku-buku masakan. Boleh dikatakan kalau ke kedai buku, boleh ambil masa berjam-jam jugak untuk belek satu demi satu buku masakan yang ada. Itupun kalau ada masa dan si Yusra tak kacau daun lah! Kalau tak, dapat lalu depan rak sambil jeling-jeling pun jadik lahhhhh...hahaha..
Nak kata ke semua resepi dah dicuba itu tidak lah..cuma saya suka lihat resepi yang ada dan bandingkan dengan resepi yang lain. Jikalau cuba pun saya akan olah sedikit mengikut citarasa sendiri. Itu bab kalau rajin..kalau bab malas pulakk..jangan harap laaaaaa nak belek-belek buku tu semua..dok tersepok laa dalam laci tu seme! hikhikhik..Alih-alih kat internet jugak laaa saya godek! huhuhu..

6 comments:

Penyulawa said...

sama la kita ni ye kacip... akak ni suka baca resipi tak kira di mana... setiap sudut yg boleh termenung mesti ada buku masakan... tak termasuk majalah bulanan... kalau hilang dlm kedai buku, hubby tau mana nak cari... hehehe... cuma kebanyakkan koleksi yg kacip ada tak ada pada akaq...

Kacip_Fatimah said...

kita serupa laa kak nim..hehehe..
takpe, kalau kak nim nak apa2 resepi..bagitau aje..nnt saya kopipes sajokkk..ok?

MamaFaMi said...

Aduhai, dia tayang buku ni yang buat ma tak tahan tengok ni... Among all, mana yang paling best dan paling reliable sekali? Kotlah kalau lom ada, boleh ma try adakan... ahakss...

Kacip_Fatimah said...

Err..taktau nk cakap la Ma..Ma bagitau laa yg mana Ma bekenan, nnt saya boleh cegheta detail sekali dgn gambaq..catherine lau tu ok jugak Ma..mmg layak utk dimiliki..hihihi..

|| syazwaniadnan || said...

akk, rent a book, can?
hahaha. jeles btul tgk banyak buku cooking akk eh..

resipi internet ttp di hati. hehehe :D

Kacip_Fatimah said...

wani nk yang mana? boleh ler kalau nk pinjam..hehehe..btoi laa wani, apa pun internet jugak yang seronok! wakakaka..