24 April 2009

Selamat Bertunang Eja & Faizal

upacara menyarung cincin
Hari ini 25hb April 2009 berlangsungnya majlis pertunangan sepupu saya Eja & Elly Faizal. Alhamdulillah semuanya berjalan lancar dan baik sekali. Semua sanak saudara jauh dan dekat datang untuk memeriahkan lagi majlis ini. Walaupun majlis ini tidak lah se gah majlis perkahwinan, tetapi suasana yang kami rasai amat seronok sekali. Maklumlah majlis sebeginilah yang akan menghimpunkan sanak saudara yang ada.
Makanan disediakan oleh makcik saya sendiri dan dibantu oleh beberapa ahli keluarga yang lain. Antara lauk pauk yang dihidangkan ialah Gulai Ikan Kering, Ikan Sardin Goreng, Sayur Kubis, Ulam-ulaman, Sambal Belacan dan beberapa pencuci mulut.
Sessi menyuap gula dan sessi bergambarlah yang paling indah sekali kerana saya juga turut mengambil bahagian dalam acara suap gula..hehehe
Selepas tetamu mula beransur-ansur pulang dengan hantaran yang dibalas, maka operasi 'memunggah' hantaran pun bermula! Hahaha..bab ini yang paling ditunggu-tunggu kan..sambil membuka kotak-kotak, sedikit sebanyak apa yang ada tu masuk juga ke dalam mulut..biasa laa kan..hehehe
Apa pun majlis perkahwinan masih lagi dalam perbincangan..harap-harap jadi lah hendaknya pada hujung tahun ini seperti yang telah mereka rancangkan.
Akhir sekali, sebagai kakak sepupu ingin sekali saya melihat Eja sentiasa bahagia dengan apa yang dipilihnya..

No comments: